Duke nisur nga kjo e diel, shqiptarët mund të udhëtojnë lirshëm drejt Gjermanisë. Aeroporti i Rinasit njoftoi zyrtarisht çfarë u kërkohet pasagjerëve.

 

“Për të gjithë pasagjerët e Tirana International Airport që udhëtojnë në Gjermani kërkohet:

1) një test COVID, ose

2) një dëshmi që personi e ka kaluar

3) ose është vaksinuar (vaksinimi me vaksinat e njohura nga EMA).

📌Konkretisht vaksinat që janë të njohura nga Gjermania janë Pfizer, Moderna, AstraZeneca dhe Johnson & Johnson. Për pasaportat biometrike kërkohen dy dozat e vaksinave të aprovuara nga EMA, apo një dozë e Johnson & Johnson.

📌Për udhëtarët, që hynë në Gjermani në rrugë ajrore, vazhdon të jetë në fuqi detyrimi i një testi përpara nisjes (test PCR- jo më herët se 72 orë përpara fluturimit, ose test antigen, jo më herët se 48 orë përpara fluturimit).”

 

 

Udhëtarët e vaksinuar plotësisht apo të shëruarit, të cilët zotërojnë një dokument që provon vaksinimin apo shërimin, i formuluar në gjuhën gjermane, angleze, franceze, italiane apo spanjolle, nuk është e nevojshme të paraqesin një test negativ në momentin e hyrjes në rrugë ajrore nga Shqipëria në Gjermani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *