Ministrja e Mbrojtjes Olta Xhacka ka emëruar Gjeneral brigade Albert Mullai si komandant i Forcës Tokësore.

 

Gjatë ceremonisë, Xhaçka duke vlerësuar figurën e Gjeneral brigade Albert Mullait u shpreh se përkushtimi dhe profesionalizmi gjithmonë do të shpërblehen

 

Ajo shtoi se vlerësimi i profesionistëve dhe njerëzve të përkushtuar është motoja e punës në Forcat e Armatosura.

 

 

 

Dua t’i shpreh dhe dua ta siguroj gjeneral Mullain se në Ministrinë së Mbrojtjes dhe në Shtabin e Përgjithshëm do të keni gjithë mbështetjen e duhur për të realizuar qëllimin tonë të përbashkët, përmbushjen e misionit që i është ngarkuar Forcës Tokësore dhe Forcave të Armatosura në përgjithësi”Certifikimi nga NATO i Grup Batalionit të Këmbësorisë Lehtë, arritje e shkëlqyer. Megjithatë kemi shumë sfida të tjera përpara për Forcat e Armatosura.

 

 

Komandant I Forës Tokësore në 3 vitet e fundit ishte Nazmik Cahani. Ai do të vijojë të shërbeje si përfaqësuesi ushtarak I FA-ve në selinë qendrore të NATO-s në Bruksel.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *