Ministria Rumune e Shëndetësisë njoftoi se do të dhurojë vaksinat kundër COVID-19 dhe do të heqë dorë nga blerja e planifikuar e miliona dozave. Ky vendin vjen për shkak sepse vaksinimi i popullsisë është ngadalësuar pasi njerëzit nuk janë të interesuar për injektuar dozën antiCovid.

 

Rumania do të dërgojë ndihmë humanitare me një total prej 151,000 dozash për fqinjët e saj, Ukrainën dhe Serbinë, siç ajo ka dërguar tashmë në Moldavi.

 

Sekretarja e Shtetit, Monica Althamer deklaroi se qeveria ka miratuar një dekret emergjent që e lejon atë të rishesë dozat e vaksinave në një vend të tretë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *