Gjate nje operacion antidroge ne Napoli, policia italiane ka çuar ne zbulimin e dy pikturave te vjedhura në Muzeun e Amsterdamit në vitin 2002. Veprat e artit u sekuestruan në një shtëpi në fshatin piktoresk Kastelamare pranë Pompeit, ku uniformat blu gjeten dhe lende narkotike dhe nje shume te konsiderueshme parash. Sipas policisë, pikturat ishin vjedhur nga pjesëtarë e Kamorras, te cilët hynë pasi thyen xhamat e dritareve te muzeut. Veprat e Van Gogh vlerësohen nga 100 milion dollarë secila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *