Mundësia që anija e parë eksportuese e grurit dhe drithërave të tjera të largohet nga portet e Ukrainës të hënën është e lartë, tha një zëdhënës i presidentit turk Tayyip Erdogan.

 

Zëdhënësi turk tha se qendra e përbashkët e koordinimit në Stamboll pritet të përfundojë punën me rrugët e eksportit shumë shpejt.

 

Rusia dhe Ukraina janë furnizuesit kryesorë globalë të grurit dhe marrëveshja e ndërmjetësuar nga OKB-ja që ata nënshkruan në Stamboll javën e kaluar synon të lehtësojë krizën ushqimore dhe të ulë çmimet globale të drithërave që janë rritur që nga pushtimi rus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *