Njëmarrëdhënies seksuale mund të zgjasë shumë, por ndonjëherë mund të jetë shumë e shkurtër.

 

 

Shumë prej nesh mund të jemi kureshtarë të dimë se sa shumë duhet të zgjasë?

 

 

Tani, Dr. Brendan Zietsch, një psikolog në Universitetin e Queensland, ka dhënë një përgjigje për këtë.

 

 

Në një artikull për “The Conversation”, ai ekzaminoi të gjitha hulumtimet e fundit dhe gjeti se seksi mund të gjasë nga 33 sekonda deri në 44 minuta, duke marrë një mesatare çdo herë që një çift kishte kryer marrëdhënie.

 

 

Mesatarja që një çift kalonte duke kryer marrëdhënie, ishte 5.4 minuta. Dr. Zietsch shpjegon se, një kohë e tillë e aktit seksual është normale.

 

 

Kishte edhe disa rezultate të dyta gjithashtu. Përdorimi i prezervativit nuk dukej se ndikonte në kohë.

 

 

Një tjetër gjetje interesante është se për çiftet më të vjetra, koha e kryerjes së një akti seksual ishte më e shkurtër, sesa tek çiftet e reja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *