Kritike paraqitet situata me zjarret në Greqi. Në Varybobi, flakët janë në oborre banesash, ndërsa janë djegur shtëpi, biznese dhe automjete.

 

Si pasojë e përmasave të konsiderueshme të zjarrit, autoritetet janë detyruar që të nisin evakuimin e banorëve. Shtëllungat e tymit të ngritura nga zjarri që ka rënë në Varybobi kanë mbuluar edhe qiellin e Athinës, i cili ka marrë ngjyrë të kuqe. Qindra zjarrfikës po luftojnë për të shuar zjarrin. Forcat tokësore të brigadës së zjarrit po forcohen vazhdimisht.

 

Greqia po lufton me valën më të keqe të të nxehtit në dekada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *