Subscribe

Autoritetet greke po hapin një parcelë për zbulimin e eshtrave të ushtarëve grekë të rënë në luftën italo-greke 1940-1941. Mësohet se komisioni i përbashkët greko-shqiptar ka urdhëruar hapjen e kësaj parcele të pozicionuar përbri stadiumit të qytetit të Përmetit.

 

Parcela që po hapet sot parashikohet të shtrihet më një gjatësi 80×40 metra. Ne vendngjarje ka përfaqësues nga trupi diplomatik grek i akredituar në Tiranë, si dhe juristi i Prefekturës së Gjirokastrës, i cili nuk pranoi të jepte informacion, pasi nuk ishte i autorizuar. Mendohet se në këtë parcelë ka varr masiv të ushtarëve grekë, të cilët, sipas komisionit të përbashkët vlerësohet të jenë varrosur mbi 100 trupa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.