Spiro Ksera, ish-ministri i punës, çështjeve sociale dhe shanseve te barabarta është arrestuar nen akuzën e shpërdorimit te detyrës dhe vjedhjes. Blutë e Gjirokastrës kane ekzekutuar urdhrin e arrestit te firmosur nga prokurori Ndini Tavani dhe i kane vene prangat ne orët e mbrëmjes te se premtes, teksa ndodhej ne nje lokal ne Dervician. Ai është transferohet ne drejtorinë e policisë se kryeqytetit për t’u marre ne pyetje. Ish-ministri i qeverise Berisha hetohej qe nga prilli i vitit te kaluar pas kallëzimit te bere ndaj tij nga Kontrolli i Larte i Shtetit. Behet fjale per abuzimet me tenderat dhe aktivitete te tjera te organizuar nga vitit 2011 e deri ne 2013-ten nga ministria. Burimet e Prokurorisë konfirmojnë se per te njëjtën veprimtari janë ne kërkim edhe disa persona te tjerë. I përfshire ne abuzime rezulton edhe ish-shefi i kabinetit ne Ministrinë e Punës, Kleves Bitro. Fill pas kallëzimit, hetuesit sekuestruan dokumentacionin ku rezultoi se Spiro Ksera, kishte bere tender fiktiv edhe ditën e fundit te punës si ministër, duke shpërdoruar kështu fondet e kabinetit qe drejtonte. Duke iu referuar te njëjtave burime ne organin e akuzës, mësohet se shuma e përfituar nga ish-ministri i qeverise Berisha eshte 30 milionë leke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *