Edhe pse nuk nuk vendosi masa kufizuese për lëvizjen e banorëve dhe aktivitetet qëndruan të hapura, Japonia po përfundon gjendja e jashtëzakonshme, pasi kurba e infeksioneve është në rënie.

Një nga vendet më të zhvilluara në botë, por Japonia ka numrin më të ulët të viktimave nga virusi, ku regjistron 796 vdekje.

Një anëtar i një grupi këshillues publik të ekspertëve për virusin, Mikihito Tanaka tha se politikat që ndoqi Japonia rezultuan të sukesshme, duke iu referuar shifrave të vdekshmërisë.

Sipas tij, një nga masat më të mira që ndërmori Japonia dhe që vlerësohet nga ekspertët edhe ndjekja e kontakteve. Ekpërtët u fokusuan npërqendruan në vende me grumbullime të larta në njerëz, në barë apo klube, për të parë se kosntatuar se kush mund të jetë infektuar me COVID-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *