Pas mungesës së dakordësisë mes palëve politike, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve vendos që pilotimi dhe votimi i numërimit elektronik të bëhet në Tiranë.

Komisioni Rregullator ka vendosur që ai të zbatohet në një nga zonat e administrimit zgjedhor që nën juridiksionin e saj nuk ka më shumë se 55 qendra votimi.

Secila do të jetë zona ku do të implementohet pilotimi i votimit dhe numërimit elektronik do të përcaktohet, pasi të bëhet shqyrtimi i infrastrukturës mbështetëse.

Me përcaktimin e zonës, tanimë Komisioni Qendror i Zgjedhjeve do të hapë garën për kompanitë si vendase dhe të huaja për realizimin e këtij procesi.

Shuma e përcaktuar nga KQZ për funksionimin e procesit është 1 miliardë lekë.

Kujtojmë se mazhoranca dhe opozita, përveç Tiranes, kishin kërkuar që votimi dhe numërimi elektronik të bëhej në Fier dhe Korçë.

Tanimë, edhe kjo mosdakordësi mori fund, duke përcaktuar Tiranën për përmbushjen e një prej pikave të parashikuara në  Kodin Elektoral.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *