Përplasja e dy trenave mëngjesin e kësaj te marte ne qytetin italian te Kaliarit ka shkaktuar dhjetëra te plagosur. Shumica e tyre ishin nxënës shkolle, qe fatmirësisht nuk jane ne rrezik per jeten. Dëmtimet me te renda i pësuan dy makinistët, te cilet u nxorën nga kabinat respektive. Ambulancat, policia dhe zjarrfikësit mbërritën menjëherë ne vendin e ngjarjes. Te dëmtuarit u transportuan ne spital dhe pjesa me e madhe e tyre u larguan pasi gjendja shëndetësore paraqitej e mire.
Dy trenat ndodheshin ne te njëjtin binar dhe vinin nga drejtime te ndryshme dhe ky besohet te jete shkaku i përplasjes. Makinistët nuk arritën te aktivizonin frenat e emergjencës, duke mos e shmangur dot përplasjen.
Megjithatë shpejtësia e ulet i ka shpëtuar shume prej tyre nga vdekja.
Ne trena udhëtonin me shume se 150 pasagjere, qe nxitonin drejt shkollave dhe vendeve te punes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *