Diplomacia botërore vijon nga Munihu, përpjekjet per një armëpushim në Siri. Çështje ku janë fokusuar bisedimet është propozimi i Rusisë për ndalimin e luftimeve në këtë shtet. Ky qëndrim i Moskës vjen pasi ofensiva siriane me mbështetjen e saj në Alepo, e ka përkeqësuar krizën humanitare, duke detyruar mijëra civilë të largohen drejt kufirit me Turqinë. Vendimtar shihet takimi mes sekretarit amerikan të shtetit John Kerri dhe homologut te tij rus Lavrov. Bisedimet zhvillohen ne nje situate dramatike kur ne qytetin e Alepos si pasoje e bombardimeve ruse jane zhvendosur 50 mije njerëz. Qe nga nisja e ofensivës ne fillim te shkurtit ne Alepo, kane gjetur vdekjen 500 persona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *