Ka një anë pozitive ndërprerja e marrëdhënieve seksuale me punonjëset e seksit. Sipas ekspertëve, kjo gjë ka ndihmuar në “zhdukjen” e HIV-it në Mbretërinë e Bashkuar.

Hulumtimet e reja kanë treguar që shumica e njerëzve që nuk kryejnë marrëdhënie jashtë shtëpisë së tyre janë më pak të rrezikuar të sëmuren me HIV.

Ekspertët e shëndetit seksual thonë se masat e rrepta kanë bërë që të ndërpritet zinxhiri i infeksioneve HIV.

Studimet kanë arritur në përfundimin se 84 përqind e njerëzve tashmë nuk kryejnë seks jsahtë familjes së tyre. Në hulumtim u përfshinë 800 qytetarë dhe në fund doli se 8 në 10 prej tyre kanë hequr dorë nga takimi rastësor për seks.

Këto përfundime vijnë në një moment kur qeveria britanike njoftoi më 1 qershor se është e paligjshme që njerëzit të dalin jashtë familjeve të tyre për të kryer seks në shtëpinë e një personi tjetër.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *