Një luftë e madhe është zhvilluar në veri të Meksikës midis forcave të sigurisë dhe anëtarëve të kartelit të fuqishëm të drogës Sinaloa pasi u zbulua një nga drejtuesit e grupit.

 

Ovidio Guzmán López u gjet gjatë një patrullimi rutinë në Culiacán. Ai është djali i zotit të drogës Joaquin “El Chapo” Guzmán, i cili u dënua në SH.B.A me burg të përjetshëm plus 30 vjet.

 

Guzmán, 62 vjeç, u shpall fajtor në Neë York për 10 akuza, përfshirë trafikimin e drogës dhe pastrimin e parave.

 

Ai shpëtoi një burg meksikan përmes një tuneli në 2015, por më vonë u arrestua dhe u ekstradua në Shtetet e Bashkuara në vitin 2017.  Guzmán është një ish-kreu i kartelit Sinaloa, për të cilin zyrtarët thonë se ishte furnizuesi më i madh i drogave në SH.B.A.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *