Ne 25 vjetorin e masakres se Srebrenicës, reagime e mesazhe kane ardhur edhe nga shume vende te botes.

Liderë nga rajoni, nga Bashkimi Europian, Shtetet e Bashkuara te Amerikes dhe Arabia Aaudite jane shprehur se vrasja e 8 mijë civilëve myslimanë, nuk do të harrohet kurrë.

“Shtetet e Bashkuara janë angazhuar të mos e harrojnë kurrë këtë tragjedi. Ne e ndajmë pikëllimin me familjet që kërkuan pa pushim drejtësi për tetë mijë jetët”, tha sekretari amerikan i shtetit Mike Pompeo.

Ndërkohë në Kosovë, Parlamenti mbajti nje minutë heshtje në nderim të viktimave të masakrës.

Por, deputetët serbë të pranishëm në kete seancë zgjodhën të largohen, duke bojkotuar keshtu kete akt perkujtimi ndaj viktimave te pafajshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *