Subscribe

Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu ka ndjekur nga afër procesin e vaksimit me njësitë e lëvizshme në zonën e Shkozës, në periferi të Tiranës. Manastirliu tha se përgjatë periudhës së verës, grupet do të shkojnë derë më derë, për të vaksinuar qytetarët edhe në ato zona ku aksesi ka qenë i pamundur deri tani.

 

“Përgjatë gjithë verës ne do të jemi derë më derë, duke vijuar fushatën tonë të vaksinimit edhe nëpërmjet njësive të lëvizshme. Po shkojnë në zonat e thella të vendit, duke mundësuar që të kemi një rritje të mbulesës vaksinale për grupmoshat e përcaktuara”, tha Manastirliu.

 

Duke bërë me dije se gjatë muajve korrik-gusht do të mbërrijnë rreth 500 mijë doza të tjera vaksinash, Manastirliu tha se sot pritet të vijnë mbi 18 mijë vaksina Pfizer.

 

 

“Ndërkohë që vijojmë dhe presim furnizimin e vazhdueshëm me vaksina, sot vijnë edhe 18,720 doza te vaksinave Pfizer, ndërkohë që përgjatë këtyre muajve, korrik-gusht do të kemi një furnizim të bollshëm në vaksina, rreth 500 mijë doza të vaksinave, të cilat do të mbërrijnë për të siguruar një qëndrueshëmri në programin tonë të vaksinimit”, u shpreh Manastirliu.

 

Ajo shtoi se ditët e hapura për vaksinimin mbi 18 vjeç do të vazhdojnë edhe gjatë korrikut e gushtit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.