Si ta pastroni iPhone-in tuaj

Deri vonë, Apple nuk e kishte pranuar publikisht që telefonat mund të dezinfektohen në mënyrë të sigurt. Në fakt, ata kishin paralajmëruar në mënyrë të mos përdorini “produkte pastrimi”, të cilat mund të prishin veshjen e ekranit. Sidoqoftë, në fillim të këtij muaji, Apple dha “OK” për përdorimin e dezinfektuesve për të pastruar telefonin tuaj.

Sipas udhëzimeve të azhurnuara të Apple, ju mund të përdorni një alkool 70% për të fshirë  “sipërfaqet e vështira, jo të shumta të produktit tuaj Apple, siç janë ekrani, tastiera ose sipërfaqet e tjera të jashtme.” Sidoqoftë, kompania këshillon të mos përdorini produkte dizifektuese si karikuesi. Së fundmi, Apple paralajmëron konsumatorët e tij që të mos ushtrojnë forcë më letrën e pastrimit në celularin tuaj në mënyrë të tillë që alkoli të mos futet brenda.

Si të pastroni Android-in tuaj

Ndryshe nga iPhone, Androids përbëhen nga një shumëllojshmëri e pajisjeve nga shumë kompani, duke përfshirë Samsung, Nokia dhe Google. Kjo do të thotë që kur bëhet fjalë për pastrimin dhe dezinfektimin e telefonit tuaj, nuk ka një përgjigje shumë të saktë. Është e rëndësishme të kontrolloni faqen e internetit të prodhuesit tuaj individual për udhëzime.

Për shembull, për telefonat Nokia, kompania ofron dy mundësi për të pastruar dhe dezinfektuar telefonin tuaj. Ata rekomandojnë të pastroni telefonat me ujë dhe sapun të lehtë, ose të përdorni 70% alkool izopropil. Nokia këshillon të shmangni portT ose zonat e hapura dhe të përfundoni me një leckë të pastër mikrofiber.

Në mënyrë të ngjashme, Samsung rekomandon dezinfektues të tillë si një zgjidhje me bazë hipoklorike (që përmban 50-80 ppm) ose një zgjidhje me solucion me bazë alkooli (që përmban më shumë se 70 përqind etanol ose alkool izopropil). Sidoqoftë, kompania paralajmëron se është kundër aplikimit të tyre në telefon direkt. Në vend të kësaj, ata sugjerojnë t’i hidhni ato me kujdes në një leckë  mikrofibër.

Ndërkohë, Google kohët e fundit azhurnoi udhëzimet e  pastrimit për telefonat e tyre Pixel duke sugjeruar  larjen njësoj si Samsung. Kompania këshillon  të mso përdorni antibakterialë me zbardhues./ Living

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *