Zëdhënësja e KQZ-së, Drilona Hoxhaj deklaroi se janë vënë gjobë për 18 KZAZ që kanë numëruar më pak se 50% të qendrave të votimit që kanë pasur në administrim.

 

Në total janë gjobitur 126 anëtarë dhe komisionerë, nga Tirana dhe rrethe të tjera të vendit.

 

Ndërkohë, mësohet se janë shpallur të pavlefshme 62.741 vota.

“Lidhur me procesin e ecurisë së votave në 92 vendet e numërimit të votave, deri tani ka përfunduar numërimi për subjektet por edhe për kandidatët për 39 KZAZ, në 35 KZAZ kanë arritur të numërojnë vetëm mbi 50% të QV që kanë në administrim, ndërsa 18 KZAZ kanë numëruar më pak se 50%. Duke patur parasysh ecurinë e ditës së sotme, më lejoni të ju informoj se KQZ ka vendosur sanksionin administrativ prej 3 mijë lekësh për të gjithë anëtarët e komisioneve të zonave të administrimit zgjedhor, të cilët deri në këto momente kanë numëruar më pak se 50% të QV, pra për 18 KZAZ. Sanksioni është vendosur për mos respektim të nenit 122, pika 1 e Kodit Zgjedhor, i cili përcakton se tabela përmbledhëse e rezultatit të zgjedhjeve për zonën e administrimit zgjedhor nxirret nga KZAZ jo më vonë se ora 22:00.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *