Pas një periudhe prej më shumë se dy vjetesh nga mbarimi i mandatit te drejtuesve aktual të teatrit kombëtar të operës dhe baletit aplikantet kane shpalosur platformat.

 

Shtatë kandidatët në garë ishin Arben Skënderi, Josif Gjipali, Tomor Kokona, Kleanthi Gjika, Abigela Voshtina, Adela Muçollari dhe Zana Çela.

 

Secili pjesëmarrës prezantoi platformën para një komisioni të përbërë nga pesë anëtarë shqiptarë dhe të huaj.

 

Komisioni brenda datës 10 qershor do të vlerësojë dosjet e aplikantëve dhe do të nxjerrë emrin e drejtuesit të ri, i cili do t’i kalojë qeverisë për miratim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *