Kete vit prodhimi i ullirit ne zonen e Drobonikut, Bilces apo dhe te zonave perreth në Berat,nuk pati prodhim .

Ulliri kripes apo dhe vajsi kete vit ka qene ne prodhimin me te ulet se asnjehere shprehen fermeret. Faktori kryesor eshte klima jo e favorshme per prodhim.

Kemi 30 vjet qe meremi ullirin dhe si sivjet nuk ka ndodhur asnjehere shprehet fermeri Flamur Caushi.

Sipas tij, ndikojne si plehërat me të cilat ushqehet ulliri, sperktatja por dhe natyra jo e pershtashme,

Nga shteti, shton fermeri, skemi asnje ndihme .

Po ashtu edhe Luan Maska, nje nga pronaret e fabrikave per prodhimin e vajit te ullirit shprehet se sivjet eshte nje nga vitet me te keqinj per te.

Rrime e presim fermeret duke sjelle ullirin, detyrohemi te punojme nje ne kater dite per arsye se s’ka prodhim.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.