Më shumë se 1,100 njerëz kanë vdekur gjatë haxhit të këtij viti, pelegrinazhi vjetor mysliman në Mekë, sipas një raporti të Reuters, pasi nxehtësia ekstreme shkaktoi probleme për gati dy

Numri i viktimave egjiptiane ishte rritur në 672 dhe 25 të tjerë ishin të zhdukur.

Sipas të dhënave të qeverisë indoneziane, gjithsej 236 indonezianë kanë humbur jetën, ndërsa Ministria e Punëve të Jashtme të Indisë ka njoftuar se 98 qytetarë indianë kanë vdekur gjatë haxhit.

Më shumë vdekje u raportuan nga Tunizia, Jordania, Irani dhe Senegali duke e bërë pelegrinazhin e këtij viti më vdekjeprurës me të paktën 1,114 të vdekur, sipas një raporti të Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *