Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë pranuar se gjatë një sulmi ajror me dron në Kabul vranë 10 civilë dhe shoferin, pasi shenjestruan makinën e gabuar.

 

Ngjarja ndodhi një muaj më parë ku ushtria amerikane kishte si synim të godiste militantë të ISIS-it. Por sipas hetimeve, droni vrau një punonjës së bashku me 9 anëtarë të familjes së tij, përfshirë shtatë fëmijë. Viktima më e re ishte nje vajze 2 vjeçe.

 

Në një deklaratë, zyrtari i Pentagonit kërkoi falje për gabimin tragjik, teksa theksoi se ishte “e pamundur” që familja të ishte e lidhur me ISIS-k.

 

Me heret, Pentagoni pati deklaruar se gjate sulmit, të paktën një anëtar i grupit ekstremist dhe tre civilë kishin mbetur të vrarë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *