Një ushtar 34 vjec është plagosur në shpatull dhe fyt pasi u qëllua me një palë gërshere në stacionin qëndror te trenave në Milano.

Autori 23 vjecar I lindur në Jemen qëndronte ilegalisht në Itali, pa dokumenta.

Ai u arrestua nga forcat e rendit dhe në përleshje e sipër me policinë bërtiste “Allah akbar”.

Mahamad Fathe i tha policisë se pas sulmit dhe tentatiës për të vrarë ushtarin, shpresonte shumë se do të vdiste për të shkuar në parajsen e Allah”.

Ai do të akuzohet tashmë për atentat terrorist ndonëse hetuesit italian thanë se më shumë duket se kemi të bëjmë me një aksion të vecuar dhe individual sesa të organizuar dhe me lidhje me celula të tjera terroriste.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *