Subscribe

Kush ishte gjermani i fundit që la Shqipërinë? Një pyetje që ka shqetësuar jo pak historianë, por edhe politikanë e shqiptarë është vetëm një nga ato që lëgojnë për t’u qartësuar edhe në botimin e fundit të Paskal Milos.
Dokumente të panjohura më parë, nxjerrë nga arkivat e ministrisë së brendshme vijnë përmes librit “Udhëkryqe shqiptaro-gjermane”, promovuar sot nga historiani. Ky botim është një përpjekje për të rrëfyer jetën e gjermanëve të mbetur në Shqipëri pas çlirimit, trajtimin e tyre nga diktatura që do të udhëhiqte Shqipërinë e pasluftës dhe përpjekja e dezertorëve që donin të vijonin jetën edhe pse në dhe të huaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *