Subscribe

“Mik Festival” ngriti siparin në qytetin e Korçës, për të dytin vit radhazi.

 

Nën tingujt e muzikës klasike, nata e parë e festivalit ndërkombëtar iu kushtua motrave Zengo, piktoret e para femra ne Shqipëri me origjine nga fshati Dardhë i Korçës.

 

Për Inva Mulën, ideatoren e këtij festivali, qëllimi i koncertit është  përqafimi i kulturës, muzikës, artit dhe njohjes së figurave që kanë kontribuar në pasurimin e kësaj fushe.

 

Kryetari i bashkisë së Korçës Sotiraq Filo tha se evente të tilla janë një vlerë e shtuar ne kulmin e sezonit turistik e po ashtu ato e kthejnë qytetin në një pike referimi per kulturën.

 

Festivali i muzikës internacionale do të zgjasë 6 nete me praninë e artistëve vendas. Artdashësit do të gjejnë mbrëmjeve që nga muzika klasike e deri tek krijimet më bashkëkohore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *