Çështja e përzgjedhjes së anëtarëve të Gjykatës Kushtetueser ka bërë që kreu I shtetit, Ilir Meta të mos I kursejë akuzat e drejtpërdrejta ndaj kryetarit të KED, Ardian Dvoranit si dhe disa ndërkombëtarëve në Shqipëri.

 

Në konferencën për shtyp, Meta tha se nuk ka ngelur budalla pa i kuptuar lojërat e filmat e KED me përjashtim të politikanëve e ndërkombëtarëve të korruptuar.

 

Duke mos përmedur emra Meta deklaroi se çështjen e Kushtetueses ai ua ka thënë edhe disa diplomatëve, të cilët I quati si të korruptuar, dhe që klasa politike ka bërë një marrëveshme në mënyrë që Shipëria të mos mbetej asnjë ditë pa gjykatë funksionale.

 

“Shqetësimet kundër KED-së nuk i kemi bërë publike se nuk kemi dashur ta dëmtojmë më shumë këtë proces sesa e bllokuan ata që e lanë qëllimisht 2 vjet pa Gjykatë Kushtetuese, bllokuan dy KED në mënyrë që të gjenin një kryetar KED që bën këto lojëra e filma e nuk ka ngelur më budalla pa i kuptuar përveç të korruptuarve shqiptarë e ndërkombëtarë. Ua kam thënë edhe disa diplomatëve të korruptuar, ne kemi bërë një marrëveshje që asnjë ditë Shqipëria nuk do të mbetet pa gjykatë funksionale”

Leave a Reply

Your email address will not be published.