Papa Françesku ka shpallur dekretin e martirizimit për 38 klerikët shqiptare të vrarë nga regjimi komunist në periudhën e viteve 1945-1974. Kreu i konferencës Ipeshkvnore, Imzot Angelo Massafra, tha se e prisnin këtë lajm të mirë prej shume kohesh. Firmosja e dekretit është akti i fundit pas itinerarit të gjatë të procesit dioqezan, rezultati i të cilit është miratuar nga komisioni i teologëve dhe nga ai i kardinalëve. Nderkohe, ende nuk eshte vendosur vendi dhe data kur do të zhvillohet kremtimi solemn i lumturimit. Pas ketij lajmi, edhe kryeministri Rama ka reaguar duke u shprehur se eshte “Krenari kombëtare për martirët dhe përulje me respekt të thellë për Papa Fraçeskun.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *