Këshilli Bashkiak i Lushnjës i hapi rrugë investimit të madh prej 600 milionë lekë të vjetër për rikonstruksionin e fushës së stadiumit “Roza Haxhiu” dhe ndërtimin e tre fushave të reja stërvitore rreth impiantit. Ky investim do i vijë në ndihmë të rinjve në Lushnjë, si edhe ekipit të parë, që për vite me radhë ka vuajtur mungesën e kushteve.

Investimi është një partneritet me FSHF e cila do të ketë 51% të financimit ndërza Bashkia e Lushnjës do investojë 49 përqind në këtë projekt.

Dy prej fushave strërvitore do të jenë me bar artificial ndersa nje tjeter me bar natyral. Projekti do te finalizohet ne qershor te ketij viti me perjashtim te fushes sd stadiumit qe do te jete gati per sezonin e ri.

Ne kete menyrr Lushnja do te kete ambjente me infrastrukture moderne te cilave iu shtohet fusha stervitore e Plugut qe inagurohet brenda janarit, edhe ajo nje investim i Bashkise.

Njoftimi i plotë:

Këshilli Bashkiak në mbledhjen tij të sotme, i hapi rrugë projektit më të madh në 3 dekada në funksion të futbollit lushnjar. Investimi për rikonstruksionin e Kompleksit Sportiv “Roza A. Haxhiu” me vlerë rreth 60 milionë lekë të reja, ku përfshihet fusha e stadiumit dhe 3 fusha stërvitore përreth, të cilat do të ndryshojnë prespektivën e futbollit në qytetin tonë.

Cilësi dhe standarte për fëmijët, që ndjekin pasionin e tyre dhe një zonë tërësisht e transformuar dhe e integruar në shërbim të komunitetit, së bashku me tregun e ri modern, që do të ndërtohet këtë vit. Bashkia do të investojë 49% të projektit total ndërsa pjesa tjetër do të mbulohet nga FSHF. Kryebashkiakja Eriselda Sefa mbetet e angazhuar t’i rikthejë Lushnjes shkëlqimin e dikurshëm të futbollit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.