Subscribe

Lideri i opozitës Lulzim Basha ka rikthyer ne skenën politike debatin per ndryshimin e sistemit zgjedhor. Pas nje takimi me aleatet, Basha ka folur per nevojën e nje sistemi me përfaqësues, duke qene i vetëdijshëm se ky eshte një hap qe kërkon votat dhe konsensusin e shumicës. Basha ka listuar edhe disa kërkesa te tjera te opozitës ne lidhje me zgjedhjet si financimi i fushatave elektorale 100 % nga shteti apo votimi e numërimi elektronik. Sistemi zgjedhor proporcional rajonal u miratua me konsensus ne 2008 dhe është testuar vetëm ne 2 raunde zgjedhore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *