Projekti per ndërtimin e unazës se madhe vijon te ketë telashe. Edhe pse ne korrik u mbyllen ofertat per tenderin e zhvilluar per here te trete, dhe teksa pritej shpallja e fituesit, nje ankese ka ardhur nga kompanitë ne gare. Kompania “ALB building”, e cila ishte renditur e fundit per nga vlera ekonomike e qe u skualifikua, ka bere ankimim, ne Komisionin e Prokurimit Publik.

 

Kjo kompani kishte ofruar vlerën 1.72 miliard leke per ndërtimin e lotit te pare te unazës, ndërkohë qe kompania vëllezërit Hysa te mbetur te vetëm ne gare kishte ofruar vlerën 1.77 miliard leke. Ne këto kushte komisioni i prokurimit publik pritet te vlerësoje ankimimin. Deri ne përpunimin e proceduarave nuk do te kemi nje fitues per tenderin e unazës se Tiranës. Ky është loti qe u përfshi ne skandalin e kompanisë “DH Albania”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.