Provimi i gjuhës italianë zhvilluar nga Luis Suarez pak ditë më parë në Itali po merr një kthesë të bujshme.

Guardia di Finanza nisi një hetim në Universitetin e Peruxhias mbi dyshimet për parregullsi në provimin e bërë nga sulmuesi uruguajan që vlente për të marrë nënshtetesinë italiane.

Më konkretisht, drita jeshile për shtetësinë italiane nga Suarez dyshohet se është marrë me një mashtrim . Hetimet e policisë tregojnë se temat e provës italiane të Suarez ishin rënë dakord më parë dhe rezultatet e caktuara edhe para se të zhvillohej provimi. 

Për të ardhmen “italiane” të Suarez, planet tashmë janë të ndërlikuara. Për momentin nuk është ende e qartë se si do të evoluojë situata pas zhvillimeve të fundit dhe kontrolleve nga GDF, por me siguri çështja do të ketë pasoja të mëtejshme për sulmuesin që tashmë po transferohet nga Barcelona tek Atletico Madrid. Pritet që palët, lojtari dhe Universiteti i Perugia të thirren dhe të përgjigjen për cështjen në fjalë, që në fakt duket më shumë se një skandal.

Suarez nxitoi të jepte provimin e gjuhës italiane pasi kishte shumë shpresa për transferim tek Juventus, dhe për këtë duhet të merrte nënshtetësinë pasi JUventus nuk kishte vend në organike për lojtarë jo-komunitare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *