Ne muajin mars Shqiperia do ti bashkohet vendeve qe kane nje ‘sy’ ne hapesire. Lajmin e ben te ditur kryeministri Rama. Ne videon e publikuar ne facebook thuhet se sateliti “Albania One” pritet te leshohet ne pranvere.

 

Ne bisden mes Rames dhe nje eksperti te kompanise Space X, sqarohet menyra sesi do te leshohet sateliti qe do te mbaje emrin e vendit tone.

 

Pak dite me pare kryeministri Rama njoftoi leshiimin ne orbite te dy sateliteve, Albania 1 dhe 2. Ai sqaroi se qellimi do te jete per te vezhguar territorin nga lart.

 

Te dhenat e marra nga sateliti,- tha Rama, do sherbejne per te identifikuar ndertimet pa leje qe behen ne terrotorin e vendit, ngjarjet kriminale,  apo nderhyrjet e paligjshme ne natyre, si ne prerjen e pemeve apo demtimin e shtreterve te lumenjve”.

 

Ky lajm u prit me ironi nga opozita, madje kryedemokrati Basha e konsidroi nje taktike per te ruajtur statuskuone ku ndodhet vendi dhe ku qytetaret jane ne gjendje te veshtire ekonomike.

One thought on “Rama njofton nisjen e satelitit në Orbitë: “Albania One” lëshohet në pranverë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *