Europa po neglizhon Poloninë dhe Hungarinë kur bëhet fjalë për mbështetjen për numrin e refugjatëve ukrainas që vendet po pranojnë, ka thënë presidenti polak Andrzej Duda.

 

Pas një takimi me homologun e tij hungarez sot, Duda pohoi se asnjë vend nuk kishte marrë mbështetjen e mjaftueshme për të zbatuar programet e nevojshme për të ndihmuar mjaftueshëm miliona njerëz të detyruar të largoheshin nga shtëpitë e tyre.

 

Ai tha se “nuk kishte dyshim” se ky qëndrim “minon unitetin evropian”, por premtoi të vazhdojë të bëjë “gjithçka për t’i bërë mysafirët nga Ukraina të ndihen sa më mirë në Poloni”.

 

Të dhënat e fundit të OKB, 6.2 milionë të larguar nga Ukraina:
1. Polonia ka pranuar 3,376,992 refugjatë
2. Rumania 919.574
3. Rusia 850,534
4. Hungaria 610,076
5. Moldavia 464,294
6. Sllovakia 424.027
7. Bjellorusia 27,308

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *