Partia Demokratike akuzoi sërish sot ministren e Mbrojtjes Olta Xhaçka se ka abuzuar me detyrën, duke përdorur mjetet e forcave ajrore për takime politike.

 

Opozita thotë se helikopteri luftarak ka udhëtuar 22 herë në Dibër, me një abuzim që arrin në 100 milionë lekë.

 

Por Forcat Ajrore hodhën poshtë pretendimet e opozitës. Në një deklaratë zyrtare thuhet se ministrja Xhaçka i ka përdorur mjetet e fluturimit vetëm 4 herë: respektivisht në Shkodër, Dibër dhe Gjirokastër, ku mbrojtja ka strukturat e saj civile.

 

Po ashtu, Forcat Ajrore thone se nuk ka patur shpërdorim të fondeve dhe as të njerëzve ashtu siç pretendon Partia Demokratike.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *