Subscribe

Në 71 vjetorin e vdekjes së “Artistes së Popullit”, Tefta Tashko Koco, për herë të parë janë transmetuar nga gramafoni 6 këngë të panjohura për publikun shqiptare.

 

3 disqe me nga dy kenge secili te regjistruar në Milano nga Tashko, në vitin 1942 në shoqërinë diskografike “Columbia” janë sjellë në Korçë dhe janë bërë të njohura në ambjentet e Muzeut Kombëtar të Arsimit.

 

Në vlerësim të figurës së sopranos, disqet e regjistruara nga artistja, materiale fotografike dhe dokumentarë të saj u ekspozuan në ambjentet e këtij muzeu ndërkohë që sipas studiuesit te historisë Niko Kotherja këto materiale janë një dëshmi me vlerë për historinë tonë kulturor.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *