Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Olta Xhaçka, ka përshëndetur konfirmimin e Antony Blinken si Sekretar i 71 i Shtetit të SHBA.

 

Sipas Xhaçkës, bashkëpunimi me Sekretarin Blinken do të çojë në avancimin e marrëdhënieve midis Shqipërisë e SHBA-ve, si dhe do të konsolidojë partneritetin strategjik të tyre.

 

Ministrja Xhaçka theksoi se Shqipëria mbetet mirënjohëse ndaj SHBA për mbështetjen në të gjitha proceset demokratizuese dhe integruese të vendit.

 

Antony Blinken u votua të martën nga Senati i Shteteve të Bashkuara si Sekretari i ri i Shtetit, pas fitores së presidentit Joe Biden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *