Një ilaç i artritit shoqëruar me një dietë të rreptë që heq mishin dhe qumështin mund të shërojë potencialisht disa kancere, sugjerojnë studimet.

Shkencëtarët demonstruan trajtimin e tumoreve të vrarë të cilat mbështeten në yndyrna për të mbijetuar siç janë kanceri i gjirit dhe zorrët.

Rritja e tumorit u ndalua në studimet e kafshëve ndërsa analiza e indeve njerëzore konfirmoi që yndyra omega-6 ishte thelbësore për metabolizmin e qelizave kancerogjene.

Kjo mund të hapë rrugën për një mori trajtimesh të përshtatura “ilaçe dhe dietë” duke identifikuar se me çfarë ushqehen qelizat kancerogjene për të mbijetuar.

“Ne kemi zbuluar se tumoret shpesh mbështeten shumë në yndyrna specifike dhe produktet e tyre për të nxitur rritjen dhe përhapjen e tyre, dhe se mohimi i tyre aftësia për t’i përpunuar këto mund të jetë një trajtim efektiv”, tha udhëheqësi i studimit, Dr. George Poulogiannis.

Kanceret shpesh mbështeten shumë në prishjen e yndyrnave për rritjen dhe përhapjen e tyre.

Testet në minj treguan një ilaç artriti që jep ndikim në luftën kundër qelizave kancerogjene, por vetëm kur shoqërohet me ndryshime dietike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *