Ashpërsimi i masave anticovid dhe certifikimi i vaksinimit ka shkaktuar zemërimin e mijëra qytetarëve në disa vende evropiane.

 

Njerëzit mbushën  rrugët e Kopenhagenit, në Danimarkë, për të protestuar kundër kufizimet antiCovid te qeverisë dhe planet e saj për një çertifikatë dixhitale të vaksinimit.

 

Protestuesit u mblodhën para ndërtesës së parlamentit duke shprehur refuzimin e “pasaportës” për vaksinën, e cila do të përdorët për udhëtuar ne vendet e tjera. Ndërsa ajo diskutohet per tu përdorur edhe ne  ngjarjet sportive, kulturore si dhe restorante.

 

Organizatorët e protestës thanë se një pasaportë e tillë nënkupton një detyrim për t’u vaksinuar dhe përbën një kufizim të mëtejshëm të lirisë së individit.

 

Edhe pse kufizimet në Zvicër kanë qenë më të lehta, krahasuar me disa vende të tjera, qytetarët mbushën rrugët për te kundërshtuar masat.

 

Disa prej tyre ishin të veshur me kostume të bardha mbrojtëse e për të shprehur pakënaqësinë ndaj rregullave që synojnë të kufizojnë përhapjen e pandemisë COVID-19./ Vizion Plus

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.