E pabesueshme manovra që përdorin prinderit në Myanman ( Birmani) për të mos dërguar fëmijet e tyre të mitur ushtar.

Një vend që prej 1949 ka njohur luftë e probleme të mëdha politike që kanë prodhuar regjime te ashpra, vijon ende ti “masakroje” qytetarët e vet.

Cdo ditë qindra familje detyrohet ti dorëzojnë fëmijet e tyre ushtar pa dashë por të nënshtruar nga dhuna, penalitetet ekonomike deri edhe tek rrëmbimet nga forcat e qeverisë.

Dy janë mënyrat e vetme që kanë gjetur prinderit për ti shpëtuar  këtij “mallkimi”.

Njeri është që ti dërgojnë fëmijet e tyre të punojnë në Kine, edhe pse në moshë të vogël.

Dhe tjetra është metoda shumë e përhapur së fundmi, organizimi I një funerali të shtirur me arsyetimin që fëmija e tyre ka vdekur.

Nëse ata shpallen të vdekur zyrtarisht, kuptohet që askush nuk do ti kërkojë më, dhe nuk do të jenë në listën e “torturës”.

 

Myanmar dikur i njohur me emrin Birmania është shteti me numrin më të lartë të fëmijëve të rekrutuar në ushtri.

 

Human Rights Watch ka bërë të ditur se 70 mijë fëmijë janë aktualisht të rekruatuar në ushtrinë e këtij vendi, cka përben 20% të numrit total të ushtarëve.

 

Problemi më i madh është se qeveria i përdor femijet ushtare per te shtypur kryengritje te shpeshta kunder forcave ne pushtet.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *