Edhe pse nuk e përmendi togfjalëshin “Reforme ne Drejtësi”, aq shume te artikuluar muajt e fundit, ambasadori amerikan Donald Lu, ka deklaruar se Shqipëria, ka nevoje per njerëz te rinj ne institucione.
“Shumë prej jush ëndërroni të bëheni mjekë jurist arkitektë dhe inxhinierë. Shpresoj që shumë prej jush të futeni në shërbimin publik, si oficer policie, gjykatës madje edhe politikanë. Shqipëria ka nevojë që të rinjtë e saj më të mirë dhe më të zgjuar të shërbejnë si vendimmarrës në të ardhmen. Ndoshta në këtë sallë kemi Ministrin e Ardhshëm të Jashtëm, apo ambasadorin e ardhshëm të Shqipërisë në SHBA.”
Deklaratën, diplomati amerikan e beri gjate nje bashkëbisedimi me studentet, me rastin e 25-vjetorit te rivendosjes se marrëdhënieve diplomatike mes dy vendeve. Gjate pjesës se takimit, zhvilluar me dyer te mbyllura ambasadori, është pyetur edhe mbi reformën ne drejtësi. Ai ka theksuar rëndësinë e kësaj reforme dhe asistencën e Ambasadës Amerikane përmes misionit OPDAT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *