Kryetari i PBDNJ, Vangjel Dule komentoi raportin e Keshillit te Europes per minoritetet.

Dule deklaroi se pakicat kombetare ne Shqiperi kane me pak te drejta se ne cdo vend tjeter.

Ai i beri thirrje qeverise dhe institutcioneve te tregojne vullenet politik per te respektuar minoritetin.

 

Ne si PBDNJ na lë një shije të dyfishtë raporti i bërë publik dje. Na lë shijen e trishtueshme të realitetit që konstatohet edhe nga KE se në vendin tonë nuk respektohen në masën që kërkohen të drejtat e pjesëtarëve të minoriteteve. Me ndarjen e reformës territoriale dhe ligjit për minoritete por edhe për një sërë çështjes të tjera gjejnë pasqyrimin. PBDNJ me ndjenjën e falenderimit për sekretariatin e KE që punoi për të prezantuar këtë opinion dëshiron të shprehet edhe njëherë duke iu drejtuar qeverisë por edhe klasës politike Shqipëria ka nevojë për një dialog institucional, që të përmirësojë kuadrin ligjor. Të ngrihen të gjitha instrumentet e nevojshme që do të mundësojnë këtë dialog. Vullneti politik aktualisht mbetet negativ ose inekzistent në lidhje me të drejtat e minoritetit etnik”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *