Kryeministri Edi Rama i ftuar në “Real Story”, në Vizion Plus, teksa u pyet nga gazetari Sokol Balla në lidhje me ngjarjen e Bularatit, deklaroi se:

 

“Ne nuk jemi një vend ku luftohet me purgatorët. Ne jemi një vend, ku ndodhi sot diçka që ne e respektuam. Morëm masa ku u ndaluan dhe disa shtetas por unë refuzojë atë shprehjen “Na erdhi greku”. Kjo nuk është Greqia por është një segment folklorik. Dhe populli grek nuk është armiku ynë pasi shumë shqiptarë kanë gjetur strehë aty. Është një vend ku si në çdo vend disa gomerë veprojnë.”

 

Ndërsa pyetjes së gazetarit Sokol Balla për thirrjet raciste dhe mënyrën sësi u zhvillua funeral, kreu I qeverise iu pergjigj:

 

“S’është asnjë lloj heroi ai që merr armën dhe qëllon njerëz të pafajshëm. Minoriteti grek është I respektueshëm dhe janë qytetar të këtij vendi.  Qeveria greke ka pasur qendrime te qarta. Ngjarja nuk ndikon ne marredhenit tona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *