Partia Demokratike u ka dërguar një raport të dytë për përfaqësitë ndërkombëtare në Shqipëri, lidhur me protestën e 8 janarit.

 

Raporti i dërgohet të gjithë faktorëve ndërkombëtare, ambasadave ministrive të jashtme të BE, Parlamentit Evropian, Departamentit të Shtetit etj.

 

Përmes këtij raporti, PD informon faktorin ndërkombëtar lidhur me vendimet e krysisë për përjashtimin e Sali Berishës dhe mbështetësve të tij nga partia, vendim që pason dhunën në protestën e 8 janarit.

 

“Kryesia vendosi të:
“1. Dënojë ashpër aktet e dhunës, gjuhën përçarëse dhe retorikën që nxisin konflikt mes anëtarëve të PD-së.;

2. Përjashtimin nga PD dhe sipas rastit nga të gjitha funksionet ekzekutive dhe nga grupi parlamentar.të PD-së, të anëtarëve që kanë organizuar, nxitur, urdhëruar apo ushtruar dhunë të deputetit Sali Berisha dhe të tjerëve ish përfaqësues të PD-së. Gjithashtu ftoi përfaqësuesit e tjerë të PD-së që të distancohen publikisht nga aktet e dhunës kundër PD-së dhe veprimeve që dëmtojnë interesat e partisë elektorale apo politike të PD-së.”

Gjithashtu që nga e shtuna e kaluar e 8 janarit anëtarë të Grupit Parlamentar të PD-së, të Presidencës dhe Kombëtare Këshilli që ka qenë i pranishëm gjatë një mbledhjeje në seli ose është dëmtuar fizikisht nga protestuesit si rasti i PD Sekretari Roland Bejko dha publikisht një dëshmi personale me të cilën u përballën gjatë asaj dite. Përmes dëshmive të tyre ata përgënjeshtruan pretendimet e Berishës se protesta ishte paqësore.

Ngjarjet janë evidentuar edhe me pamje video ku janë parë shkatërrimi i kamerave të jashtme me qëllim nga protestuesit e dhunshëm, thyerja e syzeve, përdorimi i materiale ndërtimi si shufra hekuri për të shkatërruar dritaret dhe për të thyer dyert në përpjekjet e tyre për të hyrë në katet e sipërme të shtabit të PD.” thuhet ndër të tjera në raport.

 

Në pjesën e dytë të raportit PD informon ndërkombëtarët për punën në komisionet hetimore dhe akuzon shumicën socialiste për bllokim.

 

“Puna e komisioneve hetimore vijon të jetë e bllokuar nga mazhoranca. PS nuk pranon të miratojë planin e punës së komisionit hetimor të inceneratorëve. Kuvendi ka ngritur një komision të posaçëm Hetimor për Inceneratorët me kërkesë të Partisë Demokratike”.

 

Në fund, PD thekson se Gjykata e Tiranës ka liruar katër personat e akuzuar për nxjerrjen e të dhënave personale të mbi 690 mijë shqiptarëve.

 

“Gjyqtari (që liroi të arrestuarit) ka qenë më parë kreu i Gjykatës së Lushnjës në vitet 2000 (kohën e bandës së Lushnjës). Ai ishte gjithashtu subjekt i një rasti të vitit 2006 për shkelje të detyrës dhe parregullsi në deklarimin e pasurisë por çështja është pushuar” mbyllet raporti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.