Qyteti port i Mariupol, në Ukrainën juglindore, i rrethuar nga forcat ruse, po vuan nga mungesa e ujit, ushqimit dhe energjisë.

Sipas presidentit ukrainas, Volodymyr Zelenskyy, një fëmijë ka humbur jetën nga dehidratimi.

Siç kemi raportuar më herët, spitalet në qytet po përballen gjithashtu me mungesë të madhe të antibiotikëve dhe qetësuesve.

Forcat ruse janë fokusuar në Mariupol pasi marrja e tij do të krijonte një korridor tokësor midis Krimesë së aneksuar dhe rajoneve pro-ruse të kontrolluara nga separatistët në Donbas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *