Dhjetori duhet të jetë afati i fundit për ringritjen e Gjykatës Kushtetuese. Sipas deputetes së PS, Vasilika Hysi organet kompetente duhet të veprojnë me shpejtësi për ta bërë këtë të mundur. Kjo pasi ka shumë çështje që presin për verdiktin e gjyqtarëve kushtetues.

 

“Dëshirën e kam dhe e kam uruar dhe kam bërë thirrje që të shfrytëzoj këtë moment në ditën e sotme në këtë komunikim të përbashkët për të nxitur institucionet KED, të përshpejtojë procedurat për verifikimin e kandidatëve. Si përfaqësuese e Kuvendit të Shqipërisë, Kuvendi i ka shpallur në kohë reale dhe ka ndjekur me shpejtësi të gjitha procedurat që ka pasur për vende vakante. Unë uroj dhe shpresoj që ky proces të jetë ezauruar sepse është premtuar edhe ng KED, që ky proces do të mbyllet. Është shumë e rëndësishme për Shqipërinë për të pasur Gjykatën Kushtetuese me efikasitet të plotë të paktën 6 anëtarët e saj do të ishte e domosdoshme të ishin brenda muajit dhjetor pasi ka një numër të konsiderueshëm cështjesh dhë që kjo gjykatë të gjykojë në gjykat ëpublikë në seancë të hapur duhet të ketë korumin e nevojshëm.”

 

Vasilika Hysi ka besim se ngritja e KED-së së re do të përshpejtojë procedurat për Gjykatën Kushtetuese.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *