Rikthehet në detyrë mjekur kardiokirurg Edvin Prifti.

 

Vendimi është marrë nga Gjykata e Posaçme, e cila konstatoi se afati i kësaj masë sigurie kishte rënë dhe vendosi shuarjen e saj. Në këtë mënyrë, hetimi që po zhvillohet ndaj tij, nuk do të pengojë Priftin të kthehet në sallat e operacionit.

 

Ish-shefi i kardiokirurgjisë në QSUT nuk mund të ushtronte profesionin, për shkak të një mase “pezullim nga detyra” caktuar ndaj tij nga gjykata, pasi u mor nën hetim nga SPAK për “korrupsion” dhe “pastrim parash”.

 

Dyshimet e SPAK ndaj mjekut nisën pas disa përgjimeve të bëra për llogari të dosjes ndaj ish-gjyqtares së Krujës, Enkelejda Hoxha. Në vijimësi, Prifti ka mbajtur qëndrim mohues ndaj akuzave.

Leave a Reply

Your email address will not be published.