Festivali botëror i balonave ka mbledhur qindra pjesmarrës në Francën verilindore duke dhuruar një spektakël të jashtëzakonshëm për turistët.

 

Ky është organizimi më i madh i këtij lloji në botë dhe mbahet për të 30-tin vit radhazi.

 

Fluturimet e balonave kanë nisur nga data 26 korrik dhe do të vijojnë deri më 4 gusht.

 

Këtë herë pjesëmarrësit kanë arritur që të thyejnë rekordin botëror duke lëshuar në ajër 500 balona në të njëjtën kohë për më pak se një orë. Rekordi i mëparshëm ishte 456.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *