Besimtarët myslimanë në të gjithë botën po festojnë Fiter Bajramin.

 

Pas përfundimit të muajit të shenjtë të Ramazanit, xhamitë në të gjithë botën mbajtën lutjet e veçanta të Bajramit, ndërsa disa kanë organizuar hapësira më të mëdha lutjesh në ambientet e jashtme.

 

Nga Azia në Lindjen e Mesme, Europë dhe Amerikë myslimanët uruan njëri-tjetrin, pas faljes së namazit në xhami.

 

Si çdo vit, qyteti i shenjtë i Mekës ka pritur qindra mijëra besimtarë.

 

Mekë, mijëra besimtarë mblidhen për faljen e namazit – Abc News

 

Edhe xhamia Al Aksa në Jeruzalem priti mëngjesin e kësaj të premteje lutjet e mijëra besimtarëve, pavarësisht tensioneve të muajit të fundit.

 

Waqf says 4 million worshipers prayed at Al-Aqsa during Ramadan, despite  Israeli restrictions

 

Xhamia historike Blu në Turqi gjithashtu mblodhi mijëra besimtarë.

 

Blue Mosque Ritual of Worship Centered in Prayer Editorial Image - Image of  ottoman, male: 38791550

 

Fiter Bajrami është një nga dy festat më të rëndësishme të kalendarit islamik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *