Kreu i LZHK, Dashmair Shehi e cilësoi aksionin e opozitës si një përgjigje të interesit ndërkombëtar të Bundestagut gjerman dhe shpresës së shqiptarëve për një të ardhme më të mirë të vendit.

 

I ftuar në studion e emisionit të mëngjesit “7pa5”, në Vizion Plus, Shehi tha se 9 pikat e Bundestagut kanë treguar qartë të gjitha shqetësimet e ngritura nga opozita joparlamentare gjatë këtyre viteve.

 

“Ne jemi përqëndruar tek 9 pikat e Budestagut. Dhe për hir të kësaj duket sikur janë sfumuar pikat e tjera të aksionit opozitar. Pse tek 9 pikat e Bundestagut? Sepse tek pikat e Bundestagut ndodhet e gjitha ajo se ça kemi kontestuar gjatë gjithë këtyre muajëve. Çfarë kemi kontestuar? Të dënohet korrupsioni të dënohet krimii organizaur, të dënohet dhe një krim I veçantë që është krimi elektoral. Këto janë të gjitha brenda Bundestagut. Çfarë kemi kërkuar? Të ndërtohet një Gjyaktë Kushtetuese që tu japë zgjidhje të gjhitha kjëtuyre çështjeve që kanë mbetur pezull që zgjedhjet janë të ligjshme apo të paligjshme që këtë duhet ta zgjidh Gjykata Kushtetuese. Pra deri këtu është pjesa jonë. Pjesa tjetër është në dorë të Partisë Socialiste. Pra brenda nëntë pikave është e gjithë hapësira kontestuese që opozita ka mbajtur në 6 muaj.”

 

Duke e cilësuar si një moment të madh politik situatën aktuale në vend, Shehi tha se opozita krahas draftit për reformën zgjedhore po përgatit edhe një plan alternativ për tua ofruar shqiptarëve.

 

“Tani ne jemi në momentin tonë më të madh politik. Po përgatisim nëntë piakt që do I përgjigjen shqiptarëve dhe të huajve po përgatisim njëkohësisht edhe planin tonë alternativë sepse në fund të fundit shkëmbimi i qeverive do të ndodh përmes zgjedhjeve dhe ne përveç kontestimit që është brenda nëntë pikave do tu ofrojmë shqiptarëve edhe ca shpresa të tjera.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *